lohi, parsakaali, pastavuoka, , valkokastike, , mausteet, Lohi-parsakaali-pastavuoka (valkokastike, mausteet) ohje salty

Lohi-parsakaali-pastavuoka (valkokastike, mausteet)

250 g penne 300 g parsakaali kukintoina 25 g voita 25 g jauhoa 600 ml maitoa 100 g mascarpone 8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä, valutettuna ja paksoina viipaleina 10 basilikanlehteä revittynä 4 x 120-150 g lohifilettä puolitettuna pituussuuntaan 50 g juustoraastetta sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  1. Uuni 195 astetta.

  2. Keitä pastaa voimakkaasti suolatussa vedessä 6 min. Laita sekaan parsakaali ja keitä 4 min. Valuta.

  3. Paista voita ja jauhoa toisessa kattilassa.  Lisää maito erissä ja vatkaa voimakkaasti. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon mascrpone, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Mausta suolalla ja pipurilla (raskaalla kädellä)

  4. Lisää kastike pasta-parsakaaliin ja sekoita hyvin.

  5. Aseta lohifileet uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Kaada päälle pasta-parsakaali-kermakastikesekoitus. Ripottele päälle justoraaste ja paista uunin alatasolla 30 min.

  6. Varo ettei lohi pala.

  7. Mausta tarvittaessa lisää lautasella basilikalla, pippurilla ja suolalla.

    Lähde www.bbcgoodfood.com Italian broccoli & salmon bake Good Food Magazine February 2003 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 173 kcal / 100 g
Energia 723 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,7 g / 100 g
Rasva 9,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %