kana, aprikoosipiirakka, , pekoni, , purjo, , munamaito, , juusto, Kana-aprikoosipiirakka (pekoni, purjo, munamaito, juusto) ohje salty

Kana-aprikoosipiirakka (pekoni, purjo, munamaito, juusto)

Taikina: 4 dl speltti- tai vehnäjauhoa hyppysellinen suolaa 150 g jääkaappikylmää voita 4 rkl kylmää vettä

Täyte 100 g kuivattuja aprikooseja 300 g kanafileetä/paistettua kanaa voita paistamiseen 1 pkt (110 g) pekonia 3 dl suikaloitua purjoa 3 dl juustoraastetta 3 munaa 2 dl maitoa 1 dl kuohukermaa

  1. 5 tl suolaa mustapippuria

    1 muna voiteluun

  2. Tee piirakkataikina ja anna sen levätä noin kelmuun käärittynä noin tunnin verran kylmässä.

  3. Laita 3/4 taikinasta leivinpaperilla vuorattuun 26-senttiseen vuokaan. Pistele haarukalla ja anna levätä vielä 30 min kylmässä.

  4. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-12 min

  5. Pane aprikoosit kattilaan ja kaada päälle vettä että peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Jätä aprikoosit likoamaan 10 minuutiksi ja kaada vesi sitten pois.

  6. Ruskista kana jos ei ole jo kypsää. Jäähdytä ja pilko liha.Leikkaa pekoni suikaleiksi ja ruskista pannulla. Lisää suikaloitu purjo ja kypsennä pari minuuttia.

  7. Ripota piirakkapohjalle hieman juustoraastetta ja lisää purjo-pekoniseos ja kanat. Ripottele päälle loppu juustoraaste.

  8. Vatkaa munat, maito ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada piirakalle.

  9. Kauli loppu taikina levyksi ja leikkaa vuoan pituisia suikaleita. Tee suikaleista ristikko ja paina jokaiseen ruutuun aprikoosi. Voitele suikaleet munalla.

  10. Paista 200 asteessa 45-50 minuuttia kunnes munaseos on hyytynyt ja taikina saanut kauniin värin.   Lähde Pille Enden, Lia Virkus, Tiina Lebane Ihanimmat Piiratak Moreeni

    Kana-aprikoosipiirakka

Ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal / 100 g
Energia 665 kJ / 100 g
Proteiini 12,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 10,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %