hirvenkäristys, jiv Hirvenkäristys JIV ohje salty

Hirvenkäristys JIV

Ainekset 20 annosta

Liha vuollaan kohmeisena lastuiksi. Kuullotetaan sipulit voissa ja kaadetaan pataan. Ruskistetaan lihan ohuessa kerroksessa kuumalla pannulla niin, että neste on juuri haihtunut ja kaadetaan pataan. Mustapippurirouhe ja suola suhteessa 1 / 4. Suolaa noin 1 rl / lihakilo. Lisätään kiehautettu vesi niin, että neste jää noin 2cm lihapinnan alapuolelle. Pyöräytetään sekaisin. Uuniin 175 astetta 2h, sekoitetaan ja 125 astetta 4h. Kyllä tuli hyvää!  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 140 kcal / 100 g
Energia 586 kJ / 100 g
Proteiini 16,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 0,3 g / 100 g
Rasva 8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 1,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 82 %