puolukka, omenapiiras Puolukka-omenapiiras ohje sweet

Puolukka-omenapiiras

Taikina 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl sokeria 0,5 tl suolaa 175 g voita 3/4 dl vettä

Täyte 400 g omenaa kuorittuna ja kuutioituna ilman siemenkotaa 300 g (5 dl) puolukoita 2 dl sokeria 3/4 dl perunajauhoja

Pinnalle  1 muna

Vuoan läpimitta 20 cm

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan voi ja lisää vesi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin.

  2. Uuni 200 astetta

  3. Ero taikinasta 2/

  4. Kauli se leivinpaperin päällä ohueksi ympyräksi ja kippaa vuoan päälle. Jätä taikinaa vuoan ulkopuolelle.

  5. Sekoita täytteen ainekset hyvin ja laita vuokaan. Kauli loput taikinasta kanneksi ja laita se täytteen päälle.

  6. Käänne reunat yhteen ja nipistä kiinni. Voitele taikinapinta munalla. Askartele ylijääneestä taikinasta koristeita.

    Lähde  www.kinuskikissa.fi Puolukka-omenapiiras

Ravintosisältö / 100 g

Energia 243 kcal / 100 g
Energia 1018 kJ / 100 g
Proteiini 2,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,5 g / 100 g
Rasva 9,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 16,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %