broilerikasvispata BroileriKasvispata ohje salty

BroileriKasvispata

Broileri-kasvispannu ja paistettua riisiä 4 annosta

Broileri-kasvispannu: 2 rkl avokado- tai oliiviöljyä 500 g broilerinfileetä 2-3 valkosipulinkynttä 1 iso sipuli 200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja 100 g lehtikaalia 2-3 rkl soijakastiketta mustapippuria myllystä vettä + suolaa 100 g varrellista parsakaalia

Paistettua riisiä: 100 g sokeriherneenpalkoja 2 isoa porkkanaa 2-3 rkl avokado- tai oliiviöljyä 6 dl kypsää Jasmiini- tai basmatiriisiä ½-1 punainen chilipaprika 2 munaa 1 ruukku tuoretta korianteria mustapippuria myllystä (soijakastiketta)

Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu sipuli, sekä kokonaiset tai puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit. Kääntele hetki ja lisää lehtikaali isoina varsina. Kääntele, kunnes lehtikaali kutistuu. Mausta soijakastikkeella.

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja varrelliset parsakaalit. Anna kiehua muutama minuutti. Valuta ja lisää parsakaali ruoan joukkoon.

Valmista seuraksi paistettua riisiä. Kuori porkkanat ja leikkaa pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää ainekset pannulle. Kääntele hetki. Lisää kypsä riisi ja hienonnettua chilipaprikaa hetki kovalla lämmöllä käännellen. Riko joukkoon kaksi kananmunaa ja anna ainesten seistä, kunnes muna alkaa hyytyä. Kääntele muna sekaisin pannulle. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria ja mausta ruoka mustapippurilla ja halutessasi soijakastikkeella.

Alkuperäinen resepti Hellapoliisi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal / 100 g
Energia 420 kJ / 100 g
Proteiini 10 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %