tonnikalapasta Tonnikalapasta ohje salty

Tonnikalapasta

Huom! Valmistusohje kahteen annokseen, laskurimäärät tuplattu

1 valkosipulinkynsi pilkottuna 2 rkl oliiviöljyä 1 purkki kokonaisia tai murskattuja tomaatteja 1 purkki tomaattipyreetä 1 purkki tonnikalaa vedessä 1 rkl oreganoa 5 oliivia (mustia ja vihreitä sekaisin tai vain toista) pari aurinkokuivattua viipaloitua tomaattia suolaa ja runsaasti mustapippuria

  1. Freesaa valkosipulia oliiviöljyssä, älä anna ruskistua

  2. Lisää joukkoon tomaattipyree ja tomaatit/tomaattimurska. Anna hautua hetki

  3. Lisää tonnikala ja orgegano, anna hautua 20 min.

  4. Laita pasta kiehumaan niin että valmistuu samaan aikaan kuin kastike

  5. Kun kastikkeella on pari minuuttia jäljellä, laita sekaan oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta tässä vaiheessa reippaasti pippurilla.

  6. Kun pasta on valmista kaada vesi pois ja sekoita sekaan kastike.

    Alkuperäinen resepti: Saku Tuominen Pasta

Ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal / 100 g
Energia 405 kJ / 100 g
Proteiini 6,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,1 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %