Huom! Valmistusohje kahteen annokseen, laskurimäärät tuplattu
1 valkosipulinkynsi pilkottuna 2 rkl oliiviöljyä 1 purkki kokonaisia tai murskattuja tomaatteja 1 purkki tomaattipyreetä 1 purkki tonnikalaa vedessä 1 rkl oreganoa 5 oliivia (mustia ja vihreitä sekaisin tai vain toista) pari aurinkokuivattua viipaloitua tomaattia suolaa ja runsaasti mustapippuria
Freesaa valkosipulia oliiviöljyssä, älä anna ruskistua
Lisää joukkoon tomaattipyree ja tomaatit/tomaattimurska. Anna hautua hetki
Lisää tonnikala ja orgegano, anna hautua 20 min.
Laita pasta kiehumaan niin että valmistuu samaan aikaan kuin kastike
Kun kastikkeella on pari minuuttia jäljellä, laita sekaan oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta tässä vaiheessa reippaasti pippurilla.
Kun pasta on valmista kaada vesi pois ja sekoita sekaan kastike.
Alkuperäinen resepti: Saku Tuominen Pasta