6 rkl oliiviöljyä 1 pieni sipuli hyvin ohuina viipaleina 2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna 1 rkl tuoretta sileälehtistä persiljaa 450 g pieniä kesäkurpitsoja suikaleina (5 x 40 mm) 1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna suolaa ja pippuria 450 g fusilli tricolore 4 rkl vastaraastettua parmesaania
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli pannuun ja kuullota 10 min kunnes kullanruskeaa.
Nosta lämpö keskiteholle. Lisää joukkoon valkosipuli, rosmariini, persilja ja paista muutama sekunti hämmentäen. Lisää kesäkurpitsat ja sitruunankuori. Paista 5-7 min välillä hämmentäen, kunnes kesäkurpitsat alkavat pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta tulelta.
Keitä pasta al denteksi. Valuta ja siirrä sopivaan tarjoiluastiaan.
Lämmitä kesäkurpitsoja hetken aikaa uudelleen. Kaada pastan päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle parmesaania ja tarjoa heti.
Lähde: Ruokasuosikit Pasta