keto, britakakku, , paulanketoblogi, Keto britakakku, Paulanketoblogi. ohje sweet

Keto britakakku, Paulanketoblogi.

Pohjataikina:

voita 100g

keltuaisia 3

mantelijauhoa 1dl

leivinjauhetta 2tl

makeutusaine 3/4 dl

kermaa 0,5dl

  • vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.

  • riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. 

  • lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon

  • sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.

  • voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.

  • esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. tavallisella voit paistaa 175 asteessa.

  • Tee sillä välin marenkitaikina.

Marenki:

valkuaisia 3

vaniljajauhe 0,5tl

makeutusaine 1dl

  • sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon.

  • levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.

  • paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.

  • anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.

itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkeamman kakun.

Vaniljakastike:

keltuaisia 3

karppisokeria 0,5dl

kermaa 1dl

aitoa vaniljaa 0,5tl

voita 100g

  • Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.

  • sitten kun täyte sakenee, lisää voi.

  • anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii kakun täytteeksi.

Lisäksi tarvitset:

mansikoita 140g

mustikoita 70g

kermaa 4dl

mascarponea 125g

makeutusta maun mukaan

sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi

  • vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat.

  • Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.

  • laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat päälle.

  • koristele kakku sitruunamelissalla ja mintulla.

Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.

ohjeen löydät myös paulanketo.blogspot.fi

Ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal / 100 g
Energia 1259 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 30,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %