papu, tomaatti, sipulisalaatti, , lehtipersilja, , kastike, Papu-tomaatti-sipulisalaatti (lehtipersilja, kastike) ohje salty

Papu-tomaatti-sipulisalaatti (lehtipersilja, kastike)

250 g kuivia borlottipapuja yön yli liotettuna tai vähintään 8 tuntia 2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna 2 sitruunan mehu 6 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä (1 pieni sipuli silputtuna) 2 tomaattia pilkottuna, siemenet poistettuna 40 g tuoretta silopersiljaa silputtuna 1 tl juustokuminansiemeniä murskattuna suolaa ja pippuria

Koristeluun 4 kananmunaa 1 sitruuna 4. nä lohkona sumakkia tai kuivattuja chilihiutaleita

  1. Valuta ja huuhtele pavut. Keitä ainakin 10 min, valuta ja huuhtele uudestaan. Lisä kattilaan kylmää vettä, kiehauta ja hauduta 1,5 - 2 tuntia kunnes pavut ovat pehmeitä. Valuta pavut ja kaada tarjoiluvadille.

  2. Lisää papuihin marinadi: Murskaa osa pavuista lusikan selällä. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, oliiviöljy ja 1 tl suolaa. Anna jäähtyä. 

  3. Keitä kanannmunat koviksi (10 min), jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Erottele neljään lohkoon.

  4. Lisää papuihin lehtipersilja, tomaatti, sipuli ja tarvittaessa lisää suolaa sekä mustapippuria. 

  5. Asettele muna- ja sitruunalohkot papujen päälle, ripottele päälle sumakki tai chilihiutaleet.    Lähde Sara Lewis Salaattibaari Gummerrus

Ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal / 100 g
Energia 861 kJ / 100 g
Proteiini 10,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,1 g / 100 g
Rasva 8,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %