250 g kuivia borlottipapuja yön yli liotettuna tai vähintään 8 tuntia 2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna 2 sitruunan mehu 6 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä (1 pieni sipuli silputtuna) 2 tomaattia pilkottuna, siemenet poistettuna 40 g tuoretta silopersiljaa silputtuna 1 tl juustokuminansiemeniä murskattuna suolaa ja pippuria
Koristeluun 4 kananmunaa 1 sitruuna 4. nä lohkona sumakkia tai kuivattuja chilihiutaleita
Valuta ja huuhtele pavut. Keitä ainakin 10 min, valuta ja huuhtele uudestaan. Lisä kattilaan kylmää vettä, kiehauta ja hauduta 1,5 - 2 tuntia kunnes pavut ovat pehmeitä. Valuta pavut ja kaada tarjoiluvadille.
Lisää papuihin marinadi: Murskaa osa pavuista lusikan selällä. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, oliiviöljy ja 1 tl suolaa. Anna jäähtyä.
Keitä kanannmunat koviksi (10 min), jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Erottele neljään lohkoon.
Lisää papuihin lehtipersilja, tomaatti, sipuli ja tarvittaessa lisää suolaa sekä mustapippuria.
Asettele muna- ja sitruunalohkot papujen päälle, ripottele päälle sumakki tai chilihiutaleet. Lähde Sara Lewis Salaattibaari Gummerrus