200 g voita _ _ 200 g Leaderin tummaa suklaata (85%) _ 5 keltuaista_ _ 5 valkuaista_ _2 dl (noin) karppisokeria
_ __Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Vatkaa keltuaiset ja 3/4 sokerista vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu karppisokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten.
Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Lisää appelsiinin raastettu kuori taikinaan. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele vuoka hyvin pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä noin 30–40 minuuttia. Vahdi paistoaikaa – kakku saa jäädä kosteaksi.
Lähde: https://cleaneating.fi/herkkupaiva-hiilareita-vhh-suklaakakkua-vaniljajaateloa/
_ __