kasvislasagne, , sydänmerkki, Kasvislasagne (Sydänmerkki) ohje salty

Kasvislasagne (Sydänmerkki)

  1. Valmista ensin kasviskastike: Kuori ja raasta porkkanat. Pilko sipulit ja kuullota silppua öljyssä. Lisää porkkanaraaste ja linssit. Sekoittele hetki ja kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää mausteet (1 tl yrttisekoitusta, 0,5 tl suolaa, sokeria, mustapippuria ja paprikajauhetta) ja anna hautua miedolla lämmöllä. Valmista sillä aikaa juustokastike.

  2. Sekoita maito, rasva ja vehnäjauho kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää 2/3 juustoraasteesta.

  3. Laita lasagnevuoan pohjalle ensin ohut kerros kasviskastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Peitä levyt ensin kasviskastikkeella ja sen päälle laita vielä juustokastiketta. Jatka näin ja laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja ripottele sen päälle loput juustoraasteet. Paista uunin keskitasolle 200 ˚C 45-50 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal / 100 g
Energia 409 kJ / 100 g
Proteiini 4,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,1 g / 100 g
Rasva 3,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %