linssi, riisi Linssi-riisi ohje salty

Linssi-riisi

Keitä linssit runsaassa vedessä ~10 min ajan. Sillä aikaa kuumenna pannulla ~1 dl ruokaöljyä, ja leikkaa sipuli. Friteeraa sipulia öljyssä kunnes väri muuttuu.  Kaada linssit lävikköön, ja huuhtele. Huuhtele riisinjyvät, ja yhdistä linsseihin. Lisää suola.

Paista mausteita, ja lisää kattilaan jossa on jo riisit sekä linssit. Lisää vettä ~ 2. 5 dl. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna riisin kypsyä matalalla lämmöllä.

Annostele linssi-riisi lautaselle friteeratun sipulin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 109 kcal / 100 g
Energia 458 kJ / 100 g
Proteiini 3,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,1 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %