riisikukkonen, , ak, Riisikukkonen (AK) ohje salty

Riisikukkonen (AK)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola- Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää juokseva voi ja loput jauhoista hyvin alustaen. Taikina irtoa kulhon reunoista kun se on hyvin alustettu. Nostele ruokalusikalla taikina kökköjä leivinpaperin päälle pellille. Muotoile niistä jauhotetuilla käsillä noin 0,5 cm paksut pohjat. Levitä 1 rkl puuroa päälle reunoja myten. Kuumenna uuni 250 c. Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset 10-15 min uunista riippuen. Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja lisää hippunen suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal / 100 g
Energia 530 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 23,3 g / 100 g
Rasva 2,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,5 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %