2 tl hunajaa. Kaada noin ¾ marinadista kaksinkertaisiin muovipusseihin broilerifileiden marinadia varten. Säästä loput marinadista vihanneksia varten ja laita marinadi toiseen kaksinkertaiseen pakastuspussiin.
broilerifileitä poikittaissuuntaan noin 2 cm paksuiksi suikaleiksi ja laita broilerisuikaleet marinoitumaan pussiin, jossa on marinadia enemmän. Hiero broilerisuikaleita kevyesti pussin läpi, niin että broileri marinoituu tasaisesti. Broileria ei tarvitse marinoida pitkään, anna broilerin olla marinadissa sen aikaa, kun valmistat vihannekset.
Säädä uuni 225 asteeseen ja voitele uunivuoka 1 ruokalusikallisella ruokaöljyä . (Voit paistaa broilerit myös isolla paistinpannulla liedellä, mutta varo teriayki kastikkeen palamista pohjaan. Lisää seesaminsiemenet vasta valmistuksen lopussa, muuten ne palavat.)
Keitä 4 riisiannosta maun mukaan, jotta riisi kypsyy samaan aikaan kuin broileri ja vihannekset.
_ 5. _Huuhtele, kuori ja leikkaa 1 kesäkurpitsa ,
1 keltainen paprika ja 1 punainen paprika noin 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa 1 valkosipulinkynsi ja ½- 1 chili hienoksi (chilin määrä riippuu chilin voimakkuudesta).
Laita vihannekset, valkosipuli ja chili marinoitumaan pussiin, jossa on vähemmän marinadia.
Levitä broilerisuikaleet ja vihannekset voidellulle uunipellille. Ripottele päälle 2-3 rkl seesamin siemeniä . Lisää ½ tl suolaa.
Anna broilerin ja vihannesten paistua uunin keskivälissä noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paistamisen aikana.
Tee tällä välin salaatti. Revi ½
jääsalaattia , sekoita joukkoon 3 dl juustoraastetta , ja muutama basilikanlehti. Pilko pieni pala inkivääriä ja valkosipulinkynsi ja sekoita 2 rkl ruokaöljyä . Kaada öljyseos salaatin päälle.
_ 10. Tarjoile riisin, salaatin ja vihannesmarinadista ylijääneen ylimääräisen teriyaki kastikkeen kera. Huom! Älä käytä raa’an broilerin marinoimisesta ylijäänyttä marinadia!_