butternut, pistaasipestolla Butternut pistaasipestolla ohje salty

Butternut pistaasipestolla

1 iso butternut 4 rkl oliiviöljyä merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria 150 g fetajuustoa 100 g granaattiomenan siemeniä

Pesto 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä 70 parmesaania vastaraastettuna 1 pieni nippu korianteria (pelkät lehdet) 1 pieni nippu persiljaa (pelkät lehdet) 1 pieni nippu tilliä (pelkät lehdet) 3 rkl chiliöljyä 1 sitruunan mehu

  1. Valmista pesto surauttamalla aineet yhteen.

  2. Uuni 200 astetta.

  3. Leikkaa kurpitsa neljää pitkittäiseen lohkoon. Hiero oliiviöljyllä sekä suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 45-50 min kunnes kypsää ja mahdollisesti hiukan mustunut.

  4. Asettele kurpitsalohkon päälle pestoa, murustettua fetajuustoa ja granaattiomenan siemeniä.

    Lähde Persiana

Ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal / 100 g
Energia 496 kJ / 100 g
Proteiini 3,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,5 g / 100 g
Rasva 7,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %