pataleipä, at Pataleipä AT ohje salty

Pataleipä AT

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää 4 dl vettä ja öljy, sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina jäykkää, lisää vettä, kunnes taikina pehmeää ja vähän valuvaa. Jätä taikina kulhoon yöksi (12-18 h) kelmulla tms peitettynä. Kuumenna uuni 225 astetta. Laita uuniin pyöreä vuoka, rautapata tms lämpenemään n. 1/2 h. Ota vuoka uunista, kaavi taikina vuokaan, kansi päälle. Paista 30 min kannen kanssa, ota kansi pos. Jatka paistamista ilman kantta n. 15-20 min. Ota vuoka uunista ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään. Nauti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal / 100 g
Energia 971 kJ / 100 g
Proteiini 8,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 27,6 g / 100 g
Rasva 8,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %