makaroonilaatikko Makaroonilaatikko ohje salty

Makaroonilaatikko

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit.

Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal / 100 g
Energia 624 kJ / 100 g
Proteiini 10 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,9 g / 100 g
Rasva 4,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %