ketoneilikan, valkoviinisiika Ketoneilikan valkoviinisiika ohje salty

Ketoneilikan valkoviinisiika

Ota 650 g nahallista siikaa. Poista nahka, pilko filee muutamaan osaan ja laita pienehköön uunivuokaan. Kaada joukkoon puolet valkoviinistä (0,5 dl). Lisää inkivääri, valkopippuri ja suola, ja sekoita hyvin, että jokainen siikapala saa osansa mausteista.

Pilko kylmäsavustettu lohi mahdollisimman hienoksi ja sekoita se siian joukkoon. Anna maustua hetki.

Lisää loput valkoviinistä ja kerma, sekoita vielä kerran.

Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa 20 minuuttia ilman kantta. Sekoita hieman, lisää kansi tai folio ja paista vielä toiset 20 minuuttia. Nosta vetäytymään hetkeksi ennen tarjoilua.

Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 154 kcal / 100 g
Energia 644 kJ / 100 g
Proteiini 15,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1 g / 100 g
Rasva 9,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %