ketoneilikan, mansikkaglögi Ketoneilikan mansikkaglögi ohje sweet

Ketoneilikan mansikkaglögi

Mittaa vesi kattilaan, lisää joukkoon kanelitangot, 2 kpl tähtianista (tätä en löytänyt Sulamosta)  ja neilikat. Leikkaa inkivääristä pieni pala, kuori se ja lisää joukkoon. Pese appelsiini huolellisesti ja siivuta kuorimaveitsellä pari siivua kuorta kattilaan. Keitä seosta 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää mausteseokseen mansikkamehu. Noudata mehupullossa kerrottua laimennusohjetta. Käyttämäni mehun laimennussuhde on yhden suhde kahteen, joten 2 desilitraa mehua laimennetaan 4 desilitralla maustelientä.

Keitä glögiä hiljalleen vielä noin 10 minuuttia, siivilöi mausteet pois ja tarjoile halutessasi mantelin ja rusinoiden kanssa.

Voit käyttää mansikkamehun tilalla myös muuta haluamaasi mehua.

Huomaathan, että Sulamon tarjoamat ravintoarvot eivät pidä paikkaansa, jos vaihdat mehua tai sen määrää.

Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 15 kcal / 100 g
Energia 63 kJ / 100 g
Proteiini 0,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 0,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %