juuresrösti, fetapelti Juuresrösti-fetapelti ohje salty

Juuresrösti-fetapelti

Kuori bataatti, porkkana ja palsternakat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Helpoiten työ käy monitoimikoneella tai muulla sähkökäyttöisellä raastimella.

 Kuori ja raasta punajuuret eri kulhoon.

 Jaa suola, timjami ja mustapippuri raastekulhoihin. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

 Voitele laakea uunivuoka tai vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

 Ota syvä lautanen ja puristele kourallinen kerrallaan bataatti-porkkana-palsternakkaraastetta lautasen yläpuolella niin, että ylimääräinen neste valuu lautaselle. Nosta puristeltu raaste vuokaan tai pellille.

 Puristele lopuksi punajuuriraaste samalla tavalla ja asettele kouralliset muun juuresraasteen lomaan. Tasoita pinta.

 Valuta tasaisesti päälle oliiviöljy. Paista röstiä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes paistos on kauniisti paahtunut ja reunoilta rapea.

 Ota pelti uunista ja tee paistokseen neljä koloa. Riko kananmunat koloihin ja jatka paistamista noin 4–5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat asettuneet.

 Murenna lopuksi päälle fetajuusto ja lisää pinaatinlehdet. Pirskottele pinnalle vielä hieman hyvää oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria myllystä. Tarjoa heti.

  Vinkki: Voit käyttää bataatin tilalla kurpitsaa.

Resepti: Laura Kaapro

https://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/art- 2000005872864. html

Ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal / 100 g
Energia 510 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,5 g / 100 g
Rasva 7,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,5 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %