keto, pariskunta, , ketovaimon, suklaakaramellit KETO-pariskunta, Ketovaimon suklaakaramellit ohje sweet

KETO-pariskunta, Ketovaimon suklaakaramellit

KETOVAIMON SUKLAAKARAMELLIT

2,5dl luomu kuohukermaa 12 tippaa steviaa tai maun mukaan erytritolia eli karppisokeria tai steviakidettä 2,5 rkl raakakaakaojauhetta Ripaus vaniljajauhetta (ei välttämätön) 1 rkl voita

Laita pieneen kattilaan kerma ja sekoita vispilällä, kunnes kerma kiehuu. Pienennä levyä, mutta niin, että kerma koko ajan tasaisesti kiehuu. Sekoita aina välillä ja huolehdi, ettei kerma pala pohjaan. Keitä kermaa kasaan, niin että seos selvästi paksuuntuu ja muuttuu toffeemaiseksi. Minulla tähän meni noin puoli tuntia. Laita levy ihan pienelle ja sekoita kerman joukkoon stevia tipat tai muu makeutus sekä raakakaakaojauhe ja vaniljajauhe. Sekoita seos tasaiseksi. Ota kattila levyltä ja lisää seokseen vielä voinokare ja sekoita seos tasaiseksi ja näin seokseen saadaan kiilto.

Laita pikkulusikalla massaa esimerkiksi silikonisiin ”suklaa”- tai jääpalamuotteihin tai levitä leivinpaperin päälle vuokaan levyksi. Laita suklaakaramellit jääkaappiin jähmettymään ja irrota karamellit silikonivuoasta vasta, kun karamellit ovat kunnolla jähmettyneet. Leikkaa suklaakaramellilevy myös paloiksi, vasta kun levy on kunnolla jähmettynyt. Voit käyttää silikonivuoan myös pakastimessa, jolloin karamellit jähmettyvät nopeammin. Irrota karamellit vuoasta ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai pakastimessa. Meillä annoksesta tuli 15 karamellia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 341 kcal / 100 g
Energia 1407 kJ / 100 g
Proteiini 4,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,9 g / 100 g
Rasva 33,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %