vhh, porkkanakakku VHH porkkanakakku ohje salty

VHH porkkanakakku

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

  2. Sulata voi.

  3. Vaahdota munat ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

  4. Kuori porkkanat ja raasta ne.

  5. Lisää muna-karppisokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi nostellen nuolijan tai puulastan avulla.

  6. Laita taikina kahteen 0,8L kertakäyttövuokaan tai pieneen leivinpaperilla vuorattuun peltiin.

  7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

  8. Valmista kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee paksulti. Kuorrutteen ohje on kaksinkertainen tarkoituksella.

  9. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

  10. Koristele hasselpähkinärouheella tai kookoshiutaleilla.

1 1. Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 282 kcal / 100 g
Energia 1179 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 26,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %