ketoneilikan, minttusuklaamarengit Ketoneilikan minttusuklaamarengit ohje sweet

Ketoneilikan minttusuklaamarengit

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, karppisokeri, vanilja (1 mm) ja viinikivi (1 mm) kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Voimakkaalla vatkaamisella siihen menee vähintään 10 minuuttia. Seos ei saa pudota kulhosta, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna sen jäähtyä hieman. Valuta suklaa valkuaisvaahtoon ja sekoita se nostelemalla vaahdon sekaan.

Lusikoi taikina leivinpaperin päälle uunipellille 12 kekoon. Paista 100 asteessa kiertoilmauunissa tai 125 asteessa tavallisessa uunissa 1 tunti 30 min - 1 tunti 45 min. Marengit ovat valmiita, kun ne ovat kuivia, kevyitä ja irtoavat leivinpaperista helposti. Anna jäähtyä ja nauti kahvin kanssa. Jos jotain jää säilytettäväksi, pidä marenkeja suljetussa astiassa jääkaapissa, niin ne säilyttävät rapeutensa. 

Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal / 100 g
Energia 926 kJ / 100 g
Proteiini 8,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 18 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,6 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %