keto, pariskunta, , keto, pariskunnan, peltilohipiirakka KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan peltilohipiirakka ohje salty

KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan peltilohipiirakka

KETOPARISKUNNAN PELTILOHIPIIRAKKA

TÄYTE: 300g lämminsavulohta 3 keitettyä kananmunaa tuoretta/kuivattua tilliä Suolaa Pippuria 2 rkl tuorejuustoa 1 dl Ranskankermaa

Keitä kananmunat ja murskaa haarukalla tai pilko munaleikkurilla pieniksi paloiksi. Lisää sekaan mausteet, paloiteltu lämminsavulohi, ranskankerma sekä tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin odottamaan pohjan valmistumista.

TAIKINA: 170 g Mozzarellajuustoraastetta 2 rkl Tuorejuustoa 85g Mantelijauhetta 1 kananmuna suolaa Sipulijauhetta

Mittaa mozzarellajuustoraaste kulhoon ja sulata se uunissa tai mikrossa. Sekoita sulanut juusto, lisää tuorejuusto ja lämmitä vielä vähän lisää. Sekoita juustoseosta, lisää mantelijauhe ja sekoita. Lisää kananmuna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Olennaista taikinassa on, että juuston sulattaa kunnolla ja taikinan sekoittaa huolellisesti. Lopussa vaivaa vielä tarvittaessa taikinaa käsin, jotta siitä saa ”kiinteän pallon” eli mantelijauheet ja muut aineet ovat tällöin kunnolla sekoittuneet taikinaan.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi uunipellille.

Levitä lohitäyte puolikkaalle taikinalevylle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä reunoihin noin sentti tyhjää. Käännä taikinalevyn ”tyhjäpuoli” leivinpaperin avulla täytteen päälle. Painele taikinan reunat kiinni toisiinsa haarukalla. Pistele haarukalla muutama reikä lohipiirakkaan. 

Paista uunissa 200 asteessa n. 20-25 min. kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Meillä tuli tästä annoksesta kuusi reilun kokoista palaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal / 100 g
Energia 1068 kJ / 100 g
Proteiini 17,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 19,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %