kesäkurpitsa, munakoisokakku Kesäkurpitsa-munakoisokakku ohje sweet

Kesäkurpitsa-munakoisokakku

1 pieni munakoiso 1 pieni kesäkurpitsa 2 iso munaa 125 g + 2 rkl sokeria (noin puolet fariinisokeria, loput tavallista) 75 g voita sulatettuna 50 ml hyvää auringonkukka- tai rypsiöljyä 125 g vehnäjauhoja sihdattuna 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl ruokasoodaa 1 tl jauhettua kanelia 1/2 tl jauhettua muskottikukkaa 1 tl jauhettua inkivääriä 50 g mantelilastuja 50 g kurpitsansiemeniä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen

  2. Pitele munakoisoon reikiä. Kypsennä 30 min tai kunnes munakoiso on pehmennyt. Ota uunista, halkaise ja anna jäähtyä. 

  3. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen

  4. Voitele leipävuoka (1,5 l) ja vuoraa se voidellulla leivinpaperilla.

  5. Raasta kesäkurpitsaa ja paina raaste siivilää vasten poistaaksesi nestettä. Anna valua n. 15 min.

  6. Kun munakoiso on jäähtynyt, ota kuori talteen ja hienonna malto. Purista kesäkurpitsaraaste kuivaksi.

  7. Asettele munakoison kuori vuoan pohjalle.

  8. Riko munat ja vatkaa joukkoon sokeri. Vatkaa vähintään 2 min, kunnes seos vaalenee. Vatkaa sekaan kuiva-aineet, kesäkurpitsa, munakoiso, pähkinät ja mausteet.

  9. Kaada/lusikoi taikina vuokaan.  Paista uunissa n. 45 minuuttia.

  10. Laske lämpötila 170-asteeseen ja paista 20-25 minuuttia tai kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä. Tarkista kypsyys tikulla ja paista tarvittaessa vielä 10 minuuttia.

1 1. Anna jäähtyä hetki ennenkuin käännät vuoan ja poistat leivinpaperin.

Lähde Sally Butcher Snackistan Moreeni Kesäkurpitsa-munakoisokakku

Ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal / 100 g
Energia 1051 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 24,1 g / 100 g
Rasva 14,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 14,9 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %