peruna, fenkolisalaatti, , peruna, , fenkoli, , retiisi, , kevätsipuli, , sitruuna, hunajakastike, Peruna-fenkolisalaatti (peruna, fenkoli, retiisi, kevätsipuli, sitruuna-hunajakastike) ohje salty

Peruna-fenkolisalaatti (peruna, fenkoli, retiisi, kevätsipuli, sitruuna-hunajakastike)

N. 800 g varhaisperunoita 1 tuore fenkoli 10 retiisiä 4 kevätsipulia varsineen

Kastike

1/2 dl oliiviöljyä 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori 1 tl kuminan siemeniä 1 rkl hunajaa 1 tl sormisuolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi

  2. Kun perunat jäähtyvät, valmista kastike sekoittamalla ainesosat yhteen

  3. Viipaloi fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  4. Anna fenkolin marinoitua kastikkeessa noin puoli tuntia

  5. Lohko jäähtyneet perunat neljään osaan, viipaloi retiisit ja kevätsipulit.

  6. Sekoita ainekset hellävaroen fenkolin ja kastikkeen kanssa

    Lähde Etiketti-lehti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal / 100 g
Energia 366 kJ / 100 g
Proteiini 1,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,2 g / 100 g
Rasva 3,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %