keto, pariskunta, , ketovaimon, savulohikakku KETO-pariskunta, Ketovaimon savulohikakku ohje salty

KETO-pariskunta, Ketovaimon savulohikakku

KETOVAIMON SAVULOHIKAKKU

Pohja: 1 dl erilaisia siemeniä (meillä oli pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä, kaikkia yhtä paljon) 1 dl mantelijauhetta 20 g sulatettua voita

Rouhi siemenet pienemmäksi esimerkiksi blenderillä tai monitoimikoneessa. Sekoita kulhossa siemenet ja mantelijauhe sekaisin. Sulata voi. Lisää voi siementen ja mantelijauheen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kokonaisia siemeniä, mikäli seos jää löysäksi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Taputtele pohjataikina ohueksi levyksi irtopohjavuokaan. Voit kostuttaa kädet vedellä, niin taikina ei tartu niin helposti käsiin. Pohjasta saa tulla oikein ohut. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun teet täytteen.

Täyte: 300-400g lämminsavulohta 1 punasipuli 4 dl kuohukermaa 200g tuorejuustoa 300g ranskankermaa 4 liivatelehteä 1 ruukku tilliä 1 sitruunan kuori raastettuna 1 sitruunan mehu Mustapippuria rouhittuna

Upota liivatelehdet kylmään veteen esimerkiksi kannuun tai kulhoon. Leikkaa lämminsavulohi paloiksi. Silppua punasipuli pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori ja purista sitruunan mehu. Laita kulhoon kuohukerma, tuorejuusto, ranskankerma ja vaahdota sähkövatkaimella ne kuohkeaksi. Lisää joukkoon lämminsavulohipalat, hienonnetut punasipulit, sitruunan kuori, rouhittua mustapippuria sekä pieneksi paloiteltu tilli ja sekoita sähkövatkaimella kaikki sekaisin, kunnes seis on tasaista (älä vatkaa kauaa).

Lämmitä sitruunan mehu pienessä kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita puristettu liivatteet kiehuvaan sitruunanmehuun. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita seos tasaiseksi käsivispilällä. Kaada sitruunanmehu-liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos tasainen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan kovetetun ”siemenleivän” päälle. Tasoita pinta veitsellä tai lusikalla. Peitä vuoka tuorekelmulla tai foliolla ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai hyydytä yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoaasta varovasti hyydyttämisen jälkeen ja voit varovasti ohuella veitsellä irrottaa kakun irtopohjavuoan reunoilta ennen irtopohjavuoan irrottamista. Koristele mieleiselläsi tavalla ja tarjoile.

Me käytimme koristelussa silputtua punasipulia, pilkottua tuoretilliä, sitruunan viipaleita sekä kermalla notkistettua tuorejuustoa. Kakusta tulee 12 palaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 270 kcal / 100 g
Energia 1124 kJ / 100 g
Proteiini 9,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 24,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %