Vuokaan
650gkotimaisia tai Pirkka omenoita (Royal Gala)
1rklsitruunanmehua
1/2dlfariinisokeria
1tlsitruunan raastettua kuorta
1tlkanelia
Taikina
1dl(60 g) Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
2kananmunaa
1dlfariinisokeria
100g Pirkka voita sulatettuna
1 1/2dlvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1/2tlkardemummaa
Levitä (kuoritut) ja pieniksi paloiksi leikatut omenat korkeareunaiseen uunivuokaan (halkaisija 20 cm). Mausta sitruunanmehulla, fariinisokerilla, sitruunan raastetulla kuorella ja kanelilla. Sekoita. Nosta vuoka uuniin ja säädä lämpötila 175 asteeseen. Anna omenoiden mehustua uunissa taikinan valmistuksen ajan.
Rouhi pähkinät karkeaksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita puolet pähkinärouheesta, jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.
Ota vuoka uunista ja sekoita omenapaloja hieman. Lusikoi taikina omenoiden päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät.
Jatka paistamista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.