suolacashew, omenapaistos Suolacashew-omenapaistos ohje sweet

Suolacashew-omenapaistos

Vuokaan

650gkotimaisia tai Pirkka omenoita (Royal Gala)

1rklsitruunanmehua

1/2dlfariinisokeria

1tlsitruunan raastettua kuorta

1tlkanelia

Taikina

1dl(60 g) Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

2kananmunaa

1dlfariinisokeria

100g Pirkka voita sulatettuna

1 1/2dlvehnäjauhoja

1tlleivinjauhetta

1/2tlkardemummaa

Levitä (kuoritut) ja pieniksi paloiksi leikatut omenat korkeareunaiseen uunivuokaan (halkaisija 20 cm). Mausta sitruunanmehulla, fariinisokerilla, sitruunan raastetulla kuorella ja kanelilla. Sekoita. Nosta vuoka uuniin ja säädä lämpötila 175 asteeseen. Anna omenoiden mehustua uunissa taikinan valmistuksen ajan.

Rouhi pähkinät karkeaksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita puolet pähkinärouheesta, jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Ota vuoka uunista ja sekoita omenapaloja hieman. Lusikoi taikina omenoiden päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät.

Jatka paistamista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal / 100 g
Energia 846 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,6 g / 100 g
Rasva 10,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 15,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %