Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon timjami, suola, paprikajauhe ja chilihiutaleet. Lisää seokseen pekoni, sipulit ja jauheliha, ja sekoita kunnolla. Pyörittele taikinasta 36 lihapullaa. Paista lihapullia voissa paistinpannulla muutaman minuutin ajan eli pinnat kiinni. Pullien ei tarvitse tässä vaiheessa kypsyä. Laita paistetut lihapullat uunivuokaan, jossa ne mahtuvat olemaan rinnakkain.
Sekoita kastike eli tomaattimurska, kerma, suola ja mustapippuria myllystä. Kaada kastike lihapullien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista pullia 200-asteisessa kiertoilmauunissa tai 225 asteisessa tavallisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.