ketoneilikan, tummat, mustaherukkakonvehdit Ketoneilikan tummat mustaherukkakonvehdit ohje sweet

Ketoneilikan tummat mustaherukkakonvehdit

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita jauhettu vanilja (1 mm) suklaan joukkoon. Valuta suklaa jääpalamuottiin ja kääntele muottia niin, että sen sisus on kauttaaltaan suklaassa. Levitä suklaata tarvittaessa sormin tai sudilla. Kun suklaa on levitetty, laita muotti jääkaappiin odottamaan.

Keitä mustaherukkamehua ja karppisokeria sen aikaa, että sokeri on sulanut. Lisää kerma ja keitä hetki sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja pilko suklaa kerma-mehun joukkoon. Sekoita niin kauan, että suklaa on kokonaan sulanut. Lisää voi muutamana palana ja sekoita, kunnes sekin on sulanut ja seos on kiiltävää ja tasaista.

Ota muotti jääkaapista ja laita jokaiseen koloon 2–3 mustaherukkaa. Lusikoi suklaaseos mustaherukoiden päälle. Laita muotti jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Irrota konvehdit lämmittämällä jääpalamuottia nurjalta puolelta kuumalla vedellä hetken aikaa ja paina palat irti. Älä lämmitä liian kauan, ettei suklaa ala sulaa. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 355 kcal / 100 g
Energia 1490 kJ / 100 g
Proteiini 5,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,6 g / 100 g
Rasva 32 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 12,3 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %