jouluinen, hernekeitto Jouluinen hernekeitto ohje salty

Jouluinen hernekeitto

Tyhjennä hernepurkit kattilaan, lisää pari desiä vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä.  Kuori pienet sipulit, halkaise ja laita puolet keittoon. Kuori valkosipulit ja laita nekin keittoon.  Nypi persiljasta viherosat erikseen ja pätki varret keittoon.  Lisää keittoon mausteet. Lisää nestettä niin että keitto on paksuhkoa ja hienonna kaikki plenderissa. Kaada kaikki takaisin kattilaan ja tarkista juoksevuus, lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää loput sipulin puolikkaat, pilkottu kinkku ja pakasteherneet. Anna jälleen kiehahtaa, tarkista maku ja anna kypsyä n.10 min. Tarjoile lautasille ja lisää persiljan viherosat koristeeksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal / 100 g
Energia 430 kJ / 100 g
Proteiini 7,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,2 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %