kesäkurpitsaleipä Kesäkurpitsaleipä ohje salty

Kesäkurpitsaleipä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemet kevyesti pannulla tai uuninpellillä. Anna jäähtyä. Voitele vuoka voilla tai muulla mieleisellä rasvalla tai käytä leivinpaperia. Sekoita kuiva-aineet ja pellavansiemenet keskenään (itse käytin monitoimikonetta). Sekoita sitten toisessa kulhossa kananmuna ja oliiviöljy keskenään. Sekoita joukkoon kuiva-ainesseos ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, rouhitut saksanpähkinät ja paahdetut auringonkukan- ja kurpitsansiemenet. Sekoita. Kaada voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa 50–60 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 315 kcal / 100 g
Energia 1317 kJ / 100 g
Proteiini 11,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 27,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %