keto, pariskunta, , keto, pariskunnan, nakkitornadot KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan nakkitornadot ohje salty

KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan nakkitornadot

KETO-PARISKUNNAN NAKKITORNADOT

Taikina:

175 g Mozzarellajuustoraastetta

2 rkl Tuorejuustoa

1 3/4 dl Mantelijauhetta tai 3/4 dl Pofiberiä

1 tl leivinjauhetta 

1 kananmuna

1 tl Italialainen mauste (Urtekram) tai yrttejä ja suolaa maun mukaan 

Mittaa mozzarellajuustoraaste kulhoon ja sulata se kunnolla joko uunissa tai mikrossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, mikäli juustot eivät sekoitu, lämmitä niitä vielä hetki lisää. Mittaa toiseen kulhoon mantelijauhe, leivinjauhe, mausteet ja sekoita. Lisää sekä kuiva-aineet että kananmuna juustojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Vaivaa taikinaa kostutetuin käsin, kunnes  taikinasta tulee kiinteää ja mantelijauho  on sekoittunut taikinaan hyvin. Voit lopuksi lorauttaa pienen lorauksen oliiviöljyä taikinan päälle ja vaivata öljyn vielä taikinan sekaan. 

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin puolikkaan uunipellin kokoiseksi levyksi niin että toinen sivu on pitkä ja toinen sivu noin puolet lyhyempi. Jaa taikina 20 osaan eli leikkaa pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä ohuita suoria kaistaleita. 

Täyte:

20 lihaisaa nakkia (katso HH)

1 rkl Dijon sinappia

100 g cheddarjuustoa raasteena 

Voit laittaa pohjan päälle myös 1 rkl tomaattipyrettä halutessasi.

Levitä taikinan päälle ohut kerros sinappia ja cheddarjuustoraastetta. Jätä reunat ilman täytettä, niin taikina pysyy paremmin nakin päällä. Kieritä taikina suikale nakin päälle yksitellen ja nostele leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä nakkitornadoihin väliä, taikina voi vähän paisua ja levitä. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes nakkitornadojen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile halutessasi majoneesikastikkeen kanssa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal / 100 g
Energia 1250 kJ / 100 g
Proteiini 16,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,6 g / 100 g
Rasva 25,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 1,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %