keto, pariskunta, , keto, pariskunnan, jauhelihakierteet KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan jauhelihakierteet ohje salty

KETO-pariskunta, Keto-pariskunnan jauhelihakierteet

KETO-PARISKUNNAN JAUHELIHAKIERTEET

Taikina:

175 g Mozzarellajuustoraastetta

2 rkl Maustamatonta tuorejuustoa

1 3/4 dl Mantelijauhetta tai 3/4 dl Pofiberiä

1 tl leivinjauhetta 

1 kananmuna

Ripaus suolaa 

Mittaa mozzarellajuustoraaste kulhoon ja sulata se kunnolla joko uunissa tai mikrossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, mikäli juustot eivät sekoitu, lämmitä niitä vielä hetki lisää. Mittaa toiseen kulhoon mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sekoita. Lisää sekä kuiva-aineet että kananmuna juustojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Vaivaa taikinaa kostutetuin käsin, kunnes  taikinasta tulee kiinteää ja mantelijauho  on sekoittunut taikinaan hyvin. Voit lopuksi lorauttaa pienen lorauksen oliiviöljyä taikinan päälle ja vaivata öljyn vielä taikinan sekaan. 

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin puolikkaan uunipellin kokoiseksi levyksi niin että toinen sivu on pitkä ja toinen sivu noin puolet lyhyempi.poista päällimmäinen leivinpaperi. 

Täyte:

400 g naudan jauhelihaa

1 rkl voi

1 pieni sipuli

0,5 tl Rouhittua mustapippuria

1 tl Italialainen mauste (Urtekram) tai suolaa ja haluamiasi yrttejä 

100g maustamatonta tuorejuustoa

50 g juustoraastetta 

Paista jauheliha ja silputtu sipuli paistinpannulla. Ota paistinpannu pois levyltä. Mausta jauheliha-sipuliseos mausteilla. Lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikinan päälle jauhelihaseos tasaiseksi kerrokseksi. Jätä toiseen reunaan pieni kaistale ilman täytettä, niin kierteet pysyy paremmin kiinni. Ripottele jauhelihaseoksen päälle juustoraaste. Kieritä taikina tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Leikkaa rulla n. 1,5-2 cm paksuiksi kierteiksi terävällä veitsellä. Nosta kierteet leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kierteisiin vähän väliä, taikina vähän paisuu ja levää paiston aikana. Voit muotoilla ennen paistoa kierteitä hieman ja painaa niitä kevyesti vähän kasaan. 

Paista kierteitä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes jauhelihakierteiden pinta on kauniin kullanruskea. Meillä tästä määrästä tuli 19 kierrettä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal / 100 g
Energia 1003 kJ / 100 g
Proteiini 17,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,6 g / 100 g
Rasva 18,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %