keto, pariskunta, , ketovaimon, broileri, vuohenjuustopiirakka KETO-pariskunta, Ketovaimon broileri-vuohenjuustopiirakka ohje salty

KETO-pariskunta, Ketovaimon broileri-vuohenjuustopiirakka

KETOVAIMON BROILERI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

Taikina:

340 g Mozzarellajuustoraastetta

4 rkl Maustamatonta tuorejuustoa

3,5 dl Mantelijauhetta tai 1,5 dl Pofiberiä

2 tl leivinjauhetta 

2 kananmuna

Ripaus suolaa 

Mittaa mozzarellajuustoraaste kulhoon ja sulata se kunnolla joko uunissa tai mikrossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, mikäli juustot eivät sekoitu, lämmitä niitä vielä hetki lisää. Mittaa toiseen kulhoon mantelijauhe, leivinjauhe, suola ja sekoita. Lisää sekä kuiva-aineet että kananmuna juustojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Vaivaa taikinaa kostutetuin käsin, kunnes  taikinasta tulee kiinteää ja mantelijauho  on sekoittunut taikinaan hyvin. Voit lopuksi lorauttaa pienen lorauksen oliiviöljyä taikinan päälle ja vaivata öljyn vielä taikinan sekaan. 

Painele taikina kostutetuin tai öljytyin käsin leivinpaperin päälle uunipellille. Voit myös kaulita pohjaa toisen leivinpaperin läpi.

Täyte:

450g maustamattomia broilerin fileepihvejä tai suikaleita 

1 rkl voita

Rouhittua mustapippuria 

Suolaa

2 kevätsipulin vartta

200 g kirsikkatomaatteja 

1 pötkö (200g) vuohenjuustoa

3 dl kuohukermaa 

3 kananmunaa 

150 g juustoraastetta 

0,5 tl Suolaa

0,5 tl Rouhittua mustapippuria

1 tl Basilikaa (kuivattu tai tuore)

Pilko broilerin fileepihvit pieniksi paloiksi. Paista broilerin palat paistinpannulla ja mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla. Ota paistinpannu pois levyltä.

Levitä kaulitun taikinan päälle paistetut broilerin palat tasaiseksi kerrokseksi. Levitä viipaloidut kirsikkatomaatit ja kevätsipulin viipaleet tasaisesti piirakan päälle. 

Sekoita kulhossa sekaisin kananmunat, kuohukerma, suola, basilika, mustapippuri sekä juustoraaste. Levitä seos lusikalla piirakan täytteiden päälle tasaisesti. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi ja asettele piirakan pinnalle. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja pinta kauniisti vähän ruskistunut. Jaoimme piirakan 16 osaan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal / 100 g
Energia 931 kJ / 100 g
Proteiini 15,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2 g / 100 g
Rasva 17,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %