mandariini, clementiinikakku Mandariini/Clementiinikakku ohje sweet

Mandariini/Clementiinikakku

Ainekset 10 annosta

 4/5 luomumandariinia tai clementiiniä

6 munaa

  1. 5 dl sokeria (tummakin käy)

5 dl mantelijauhoa

1 tl ruokasoodaa tai leivinjauhetta

(kanelin ystäville, kanelia maun mukaan)

Käytä tähän reseptiin luomumandariineja tai clementiinejä. 

  1. Pese mandariinit hyvin ja keitä kuorimatta runsaassa vedessä. Anna jäähtyä noin 2 tuntia. 

  2. Lämmitä uuni 190 asteeseen 

  3. Puolita jäähtyneet mandariinit ja poista kivet. 

  4. Laita mandariinit ja loput ohjeen aineet tehosekoittimeen. 

  5. Korppujauhota vuoka ja kaada seos vuokaan ja laita uuniin

  6.   40 minuutin kuluttua, suojaa kakku foliolla, ettei pinta pala. 

  7.   Noin tunnin kuluttua tarkista kypsyys ja jos kypsä, poista uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. 

  8. Parhaan makuista seuraavana päivänä!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal / 100 g
Energia 1136 kJ / 100 g
Proteiini 9,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 20,1 g / 100 g
Rasva 16,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 20,1 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %