keto, pariskunta, , ketovaimon, suklaakakku KETO-Pariskunta, Ketovaimon suklaakakku ohje sweet

KETO-Pariskunta, Ketovaimon suklaakakku

KETOVAIMON SUKLAAKAKKU

5 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

1/2 dl erytritolia tai haluamaasi makeutusta 

1/2 dl kookosjauhoa

2 dl mantelijauhetta

4 rkl Kaakaojauhetta 

2 tl leivinjauhetta

50 g voita sulatettuna 

Vähän rouhittua laadukasta Suolaa

1/2 rkl voita vuoan voiteluun

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja pingota se irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele irtopohjavuoan reunat voilla. 

Vispaa munat, kuohukerma  ja erytritoli tai haluamasi makeutus hyvin sekaisin käsivispilällä, ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi ja lisää se vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Ota tämän jälkeen irtopohjavuoka varovasti pois ja anna kakun jäähtyä vielä hetki. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja vedä leivinpaperi varovasti kakun alta pois.

Anna kakun jäähtyä lähes kokonaan ennen kakun kuorruttamista. 

Kuorrutus:

1 rkl  erytritolia tai haluamaasi muuta makeutusta 

1dl kuohukerma

35 g 99% Lindt tummaa suklaata 

1 rkl voita

Ripaus rouhittua suolaa

Lämmitä kermaa kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa kerman joukkoon. Anna suklaa hetken sulaa ja sekoita tasaiseksi. Laita kattila takaisin levylle, lisää makeutus ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä (voi riittää myös jälkilämpö) sekoittaen kunnes seos selvästi paksuuntuu. Lisää voi sekä rouhi kuorrutteeseen ripaus laadukasta suolaa ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila liedeltä ja anna kuorrutteen jäähtyä pari minuuttia. 

Kaada kuorrutetta varovasti pienissä erissä kakun keskelle. Levitä nuolijalla tai lusikalla varovasti kuorrutetta keskeltä reunoilla päin. Lisää kuorrutetta ja levitä tasaiseksi, toista tämä kunnes kuorrute loppuu ja tulos on mieleinen. 

Voit koristella kakun mielesi mukaan esimerkiksi erilaisilla marjoilla, pähkinöillä, mantelirouheella, mantelilastuilla tai rouhitulla suklaalla. Me koristelimme kakun tällä kertaa pensasmustikoilla ja tuoreella mintulla. 

Säilytä kakkua jääkaapissa. Kakun voi myös pakastaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 314 kcal / 100 g
Energia 1305 kJ / 100 g
Proteiini 9,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,3 g / 100 g
Rasva 28,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %