2 keskikokoista sipulia 1 valkosipulinkynsi oliiviöljyä 2 tl chilijauhetta 1 tuore chili hienoksi silputtuna ilman siemeniä 1 kukkurainen tl jauhettua jeeraa sormisuolaa ja mustapippuria myllystä 445 g jauhelihaa tai 90 g soijarouhetta + 1,5 rkl lihafondia + 4,45 dl vettä 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 2 x 400 g tomaatteja purkissa 1/2 - 1 kanelitanko 1 x 400 g kikherne (tai toinenkin kidneypapu) huuhdeltuina ja valutettuina 1 x 230 g kidneypapu huuhdeltuina ja valutettuna
Jos käytä soijarouhetta laita turpoamaan vesi-fondiseokseen.
Aja sipuli ja valkosipuli hienoksi silppurilla.
Paista sekoitusta tilkassa oliiviöljyä kunnes pehmenee. Lisää tuore chili, chilijauhe, jeera sekä vähän suolaa & mustapippuria. Lisää pannuun ja sekoita.
Lisää pannuun soijarouhe/jauheliha. Jos lisäsit jauhelihan ruskista kunnes irtonaista.
Aja aurinkokuivatut tomaatit tahnaksi, lisää pannuun yhdessä tavallisten tomaattien, kanelin ja n. 1 dl veden kanssa.
Hauduta miedolla lämmöllä 60 min.
Lisää pavut, sekoita ja hauduta 30 min kunnes pavut lämpenevät.
Lähde Jamie Oliver Happy Days with the Naked Chef Penguin Chili con Carne