helin, sunnuntai, , illan, patongit Helin sunnuntai- illan patongit ohje salty

Helin sunnuntai- illan patongit

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot veteen ja kaurahiutaleet sekä vaivaa. Lisää öljy vaivaa kiilto pois. Anna kohota. Leivo: jaa taikina neljään osaan. Kauli osa levyksi ja rullaa kulmasta patongiksi. Anna kohota. Tee vinoja viiltoja terävällä veitsellä ennen paistamista. Paista 200* noin 30 min. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 202 kcal / 100 g
Energia 844 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 35 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %