keto, pariskunta, , ketovaimon, runeberginkakku KETO-Pariskunta, Ketovaimon Runeberginkakku ohje sweet

KETO-Pariskunta, Ketovaimon Runeberginkakku

KETOVAIMON RUNEBERGINKAKKU

5 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

1/2 dl erytritolia tai muu haluamasi makeutus

1/2 dl kookosjauhoa

2 dl mantelijauhetta

1 dl mantelirouhetta

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa jauhettuna 

1/2 tl piparkakkumaustetta

50 g voita sulatettuna 

0,5 rkl voita vuoan voiteluun

1 rkl mantelijauhetta vuoan ”jauhottamiseen”

Halutessa taikinaan voi laittaa ripauksen karvasmanteliaromia tai rommiaromia tai 1 rkl tummaa rommia

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja pingota se irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele irtopohjavuoan reunat voilla ja ”jauhota” reunat mantelijauheella. Ketovaimo käytti halkaisijaltaan 24 cm  irtopohjavuokaa, mutta kakun voi tehdä hyvin myös hieman isompaan tai pienempään vuokaan. 

Vispaa munat, kuohukerma ja haluamasi makeutus (meillä erytritoli) hyvin sekaisin, ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Mausta halutessasi karvasmanteli/rommiaromilla (ei välttämätön). Sekoita taikina tasaiseksi. Sulata voi ja lisää se vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä taikina tasaisesti. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Irrota terävällä veitsellä kakku varovasti vuoan reunoilta ja anna kakun hetki jäähtyä. Ota tämän jälkeen irtopohjavuoka varovasti pois ja anna kakun jäähtyä vielä hetki. Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoilualustalle ja vedä leivinpaperi varovasti kakun alta pois. Kun kakku on jäähtynyt, tämä on onnistuu hyvin eikä repeile. 

Tee vadelma-Chiahillo kakun ollessa uunissa, koska hillon on hyvä hieman jäähtyä ennen kakun kuorruttamista. 

Vadelma-chiahillo:

200g pakastevadelmia

1/2 dl vettä 

4 rkl Chia-siemen

1 rkl erytritoli tai muu makeutus 

Laita jäiset vadelmat ja vesi pieneen kattilaan. Sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti ja anna seoksen kiehua. Pienennä levyä ja lisää sekaan Chia-siemenet ja makeutus, me käytimme erytritolia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna olla levyllä muutama minuutti. Sekoita välillä. Kun seos on selvästi paksuuntunut ja tasainen, ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä kattilassa.

Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin, kun hillo ja kakku jäähtyvät.

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa

50 g maustamatonta tuorejuustoa 

1 rkl erytritolia tai muuta makeutusta 

Ripaus vaniljajauhetta tai 1/4 tl vaniljauutetta

Laita kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on sopivan paksua ja jämäkkää. Joudut vatkaamaan seosta hetken aikaa ja huomioi että kuohukerma on ihan kylmää. Laita tämän jälkeen kuorrute jääkaappiin vielä ”jähmettymään” hetkeksi, niin sinun on helpompi kuorruttaa kakku. 

Kuorruta jäähtynyt kakku ensin vadelma-chiahillolla. Nostele lusikalla hilloa kakun keskiosaan sekä levitä nuolijalla tai lusikalla hillo tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Itse levitimme sen melkein reunoille asti. 

Kuorruta tämän jälkeen pursottamalla kuorrutetta haluamallasi tavalla. Ketovaimo käytti pursottamisessa 6- sakaraista tähtityllaa. Voit levittää kuorrutteen myös lusikoiden avulla tai laittamalla kuorrutuksen pussiin, johon teet yhteen kulmaan reiän ja saat pursotettua kuorrutusta myös helposti tällä tavoin. 

Tästä kakusta tulee ainakin 12 palaa, riippuu toki palojen koosta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal / 100 g
Energia 1142 kJ / 100 g
Proteiini 9,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 24 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %