muru, kasvissosevuoka, , sydänmerkki, Muru-kasvissosevuoka (Sydänmerkki) ohje salty

Muru-kasvissosevuoka (Sydänmerkki)

Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla. Lisää myös pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet ja hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Kaada kasvisten keitinliemi talteen. Soseuta kypsät kasvikset. Lisää keitinlientä sen verran, että saat pehmeän soseen. Mausta margariinilla. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle juuressose. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal / 100 g
Energia 273 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,6 g / 100 g
Rasva 1,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %