keto, pariskunta, , mansikkainen, suklakakku KETO-Pariskunta, Mansikkainen suklakakku ohje sweet

KETO-Pariskunta, Mansikkainen suklakakku

MANSIKKAINEN SUKLAAKAKKU

Mansikkainen suklaakakku koostuu mehevästä suklaakakusta sekä raikasta mansikkamoussesta. Mansikkamoussea tulee sekä kakun väliin että päälle. Voit lisätä kakkuun ja nousseen makeutusta maun mukaan, me laitoimme makeutusta melko maltilla. Se ei meidän makuumme enempää makeutusta vaatinut. 

SUKLAAKAKKU

5 kananmunaa

1 dl kuohukermaa

1/2 dl erytritoli

1/2 dl kookosjauhoa

2 dl mantelijauhetta tai 1 dl Pofiberiä

4 rkl Kaakaojauhetta 

2 tl leivinjauhetta

50 g voita sulatettuna 

Vähän rouhittua laadukasta Suolaa

1/2 rkl voita vuoan voiteluun

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja pingota se irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele irtopohjavuoan reunat voilla. Tsi tee kakku silikonivuoassa, jolloin vuokaa ei tarvitse voidella. 

Vispaa munat, kuohukerma  ja haluamasi makeutus hyvin sekaisin käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi ja lisää se vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina kakkuvuokaan tai irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Ota tämän jälkeen irtopohjavuoka varovasti pois ja anna kakun jäähtyä kunnolla. Halkaise kakku terävällä veitsellä vaakatasossa keskeltä puoliksi.

MANSIKKAMOUSSE

250g tuore tai pakaste mansikoita

3 dl kuohukerma

200g maustamaton tuorejuusto

1 rkl erytritoli tai muu makeutus

Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä sulaneet mansikat tasaiseksi soseeksi. Mittaa kulhoon kuohukerma ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, makeutus sekä soseutetut mansikat ja vatkaa seosta vielä hetki. Mousse on valmis, kun seos on kuohkea ja tasainen.

Laita puolet moussesta kakun pohjien väliin joko lusikalla nostelllen tai pursottamalla. Laita toinen kakkulevy päälle ja pursota toinen puoli moussesta haluamallasi tavalla kakun päälle. Voit myös lusikalla nostella ja levittää moussen epätasaisesti ikäänkuin kinoksia kakun päälle tai levittää tasaisen kerroksen. Tässä voi toteuttaa omia visioitaan ja koristella haluamallaan tavoin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal / 100 g
Energia 1037 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 22,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %