kasvisgratiini, , valio, , Kasvisgratiini (Valio) ohje salty

Kasvisgratiini (Valio)

Laita uuni lämpiämään 225 C. 

Viipaloi tomaatit ja kesäkurpitsat, ja lado ne limittäin voideltuun uunivuokaan. Mausta mustapippurilla, suolalla ja oreganolla. Kuutioi sulatejuusto. Kaada kattilaan maito ja ruokakerma. Lisää sekaan vehnäjauhot ja kuutioitu sulatejuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja kastike sakenee. Mausta kastike hienonnetulla valkosipulilla ja basilikalla. 

Kaada kastike kasvisten päälle. Gratinoi uunissa 225 C 15-20 min., kunnes gratiini on saanut hiukan väriä. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal / 100 g
Energia 317 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %