porkkana, inkiväärikeitto, , anski, Porkkana-inkiväärikeitto (Anski) ohje salty

Porkkana-inkiväärikeitto (Anski)

Kiehauta kattilassa kaksi litraa vettä ja lisää joukkoon kasvisliemikuutiot (pakkauksen ohjeen mukaan)

Silppua sipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri. Huuhtele luomu porkkanat, poista niiden kannat ja paloittele viipaleiksi.

Lorauta ison kattilan pohjalle noin 3 ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri sekä chili ja kuullota ne kevyesti öljytilkassa. Älä ruskista, riittää että maut niin sanotusti aukeavat.

Kaada joukkoon valmis kasvisliemi ja paloitellut porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi.

Kaada keitinvedestä noin puolet talteen ja lisää porkkanoiden joukkoon kookosmaito. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi sosekeitoksi ja ohenna keittoa vielä tarvittaessa talteen ottamallasi keitinvedellä. 

Säästä mahdolliset loput keitinvedet sillä keitto saostuu jäähtyessään ja näin voit ohentaa sitä vielä tarvittaessa maukkaalla keitinliemellä.

(lainattu netistä:  https://hidastaelamaa.fi/2017/01/pirtea-porkkana-inkivaarikeitto/)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal / 100 g
Energia 303 kJ / 100 g
Proteiini 0,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 5 g / 100 g
Rasva 5,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,8 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 74 %