munakoisorullat, tomaattikastikkeessa Munakoisorullat tomaattikastikkeessa ohje salty

Munakoisorullat tomaattikastikkeessa

2 (yhteensä 800 g munakoisoa) suolaa  oliiviöljyä

Tomaattikastike 1 salottisipuli hienonnettuna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna oliiviöljyä 1/2 tl chilihiutaleita 1 tlk tomaattimurskaa 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja (1/2 dl punaviiniä) pari suikaletta appelsiinin kuorta 1 rkl sokeria 1 tl suolaa mustapippuria

Täyte 1 pallo mozzarellaa 50 g raastettua parmesaania 1/2 pieni valkosipulinkynsi 1 rkl oliiviöljyä 1/2 dl pinjansiemeniä tuoretta basilikaa

Päälle 1/2 dl raastettua parmesaania 2 rkl pinjansiemeniä (paahdettuna) tuoretta basilikaa

  1. Uuni 200

  2. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Leikkaa munakoisot pitkittäin runsaan puplen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaleita pitäisi tulla yhteensä 16 kappaletta. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä "itkemään" noin vartiksi.

  3. Pyyhi munakoisojen pintaan noussut neste huolellisesti pois talouspaperilla. Sivele munakoisojen pintaan oliiviöljyä ja nosta pellit uuniin. Pidä uunissa kunnes viipaleet ovat kypsyneet ja saaneet hyvän värin, noin 15-20 min.

  4. Nosta pellit uunista ja anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä. 

  5. Tee munakoisojen kypsyessä tomaattikastike. Kuumenna tilkka öljyä ison kattilan pohjalla. Kuullota sipulia öljyssä 5 min, lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista 2 min.

  6. Lisää joukkoon chilihiutaleet ja sekoittele hetki. 

  7. Kaada kattilaan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit.Lisää halutessasi tilkka viiniä. Lisää appelsiinin kuorisuikaleet ja sokeri. Anne kiehua hiljalleen kannen alla 15 min. Sekoittele varovasti ettet riko kirsikkatomaatteja.

  8. Mausta tomaattikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

  9. Tee munakoisorullien täyte. Revi mozzarella paloiksi kulhoon, lisää raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipuli ja tilkka oliiviöljyä. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.

  10. Sekoita tahnan joukkoon pinjansiemenet (älä enää soseuta).

1 1. Aloita rullien pyörittäminen. Aseta munakoisoviipaleelle muutama basilikanlehti, n. 1 rkl juustotäytettä munakoisoviipaleen päähän ja rullaa munakoiso tiiviiksi kääröksi. Laita käärö uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jatka kunnes kaikki kääröt on tehty. 

  1. Kaada tomaattikastike kääröjen päälle vuokaan. Poista kaataessasi appelsiininkuorisuikaleet.

  2. Kypsennä uunissa 20-25 min, kunnes pinnalla olevat tomaatit ovat saaneet hieman väriä.

  3. Ripottele pinnalle vielä parmesaania, pinjansiemeniä ja basilikaa. Anna levätä hetki. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kera.

    Lähde HS Kasvisruokatorstai 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 425 kJ / 100 g
Proteiini 3,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g
Rasva 7,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %