maailman, paras, granola Maailman paras granola ohje salty

Maailman paras granola

Sekoita nämä kulhossa: 8 dl kaurahiutaleita 1 dl auringonkukansiemeniä 3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi. 1 tl suolaa 1 tl jauhettua muskottipähkinää 1,5 tl kardemummaa 3-5 tl kanelia

Laita kattilaan noin 1,5 dl hunajaa ja 5 rkl kookosöljyä. Sulata ne ja lisää joukkoon noin 4-5 rkl maapähkinävoita (Biona Organic tai ”tavallista”) (ja noin 1 tl vaniljauutetta). Sulata seos tasaiseksi massaksi, ja sekoita se sitten pähkinöiden ja kaurahiutaleiden joukkoon.

Levitä seos tasaiseksi pellille. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä seosta uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön (vaikkei se kauan kyllä säilössä pysy)

Syö esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 500 kcal / 100 g
Energia 2091 kJ / 100 g
Proteiini 12 g / 100 g
Hiilihydraatti 39 g / 100 g
Rasva 31,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,4 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %