keto, pariskunta, , suklaamunkit, ketovaimon, tapaan KETO-Pariskunta, Suklaamunkit ketovaimon tapaan ohje sweet

KETO-Pariskunta, Suklaamunkit ketovaimon tapaan

SUKLAAMUNKIT KETOVAIMON TAPAAN

4 kananmunaa

1/2 tl laadukasta suolaa

1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa

50g  sulatettua voita

2 dl Pofiber perunakuitua

2 rkl kookosjauhoa

2 rkl Psylliumia

0,5 tl Ksantaania (ei välttämätön)

1 tl leivinjauhetta

1, 5 tl kardemummaa

3 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta 

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. 

Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä noin 5-10 minuuttia kulhossa. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa makeutusta omaan makuun sopivaksi. 

Me teimme munkkirinkilöitä.Munkkirinkilän saat helposti tehtyä öljytyin käsin niin, että pyöritä taikinasta pallon ja paina sormella reikä pallon keskelle ja muotoile taikinasta munkkirinkilä. Laita leivinpaperin päälle odottamaan paistoa. 

Kuumenna kookosöljy kattilassa. Me käytimme 2 litran kattilaa, koska käytimme luomu kookosöljyä ja halusimme pärjätä mahdollisimman pienellä määrällä kookosöljyä. Pidä kattilan kansi käden ulottuvilla. Tarkasta, että öljy on tarpeeksi kuumaa laittamalla pieni nokare taikinaa kokeeksi öljyyn. Jos öljy rupeaa kihisemään, kun laitat taikinapallon öljyyn, taikinapallo nousee pintaan ja rupeaa kauniisti ruskistumaan kullan ruskeaksi, on öljy riittävän kuumaa. 

Laita taikina palloja tai rinkilöitä varovasti esim. Reikäkauhalla tai paistolastalla muutama kerrallaan öljyyn paistumaan. Varo ettei öljy roisku. Kun taikina kypsyy ja tulee kauniin ruskeaksi alapuolelta, käännä munkit. Jos munkit tummuvat ja paistuvat liian nopeasti, vähennä hieman lämpötilaa. Nosta munkit talouspaperin päälle jäähtymään. Käytimme itse muovisia paistopihtejä tässä ja ne toimivat ainakin meillä loistavasti. Paista kaikki munkit ja anna niiden hetki jäähtyä. 

SUKLAAKUORRUTUS:

40g tummaa suklaata (meillä Lindt 90%)

1 dl kuohukermaa

2 tl erytritolia tai muuta makeutusta maun mukaan 

1 rkl voita 

Ripaus suolaa

Pinnalle:

Kookoshiutaleita 

Lämmitä kuohukermaa kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Paloittele suklaa pieniksi muruiksi. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa kerman joukkoon. Anna suklaa hetken sulaa ja sekoita sitten tasaiseksi. Laita kattila takaisin levylle ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä (voi riittää myös jälkilämpö) sekoittaen kunnes seos selvästi paksuuntuu. Lisää voi, ripaus laadukasta suolaa ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila liedeltä. 

Dippaa munkit suklaakuorrutteessa. Kätevimmin se hoitui mielestäni ihan sormin eli nappaa munkin alaosasta kiinni ja dippaa suklaaseokseen. Laita munkit leivinpaperilla vuoratun pellin tai vuoan päälle kovettumaan. Ripottele ennen kuorrutteen jähmettymistä munkkien pinnalle kookoshiutaleita. Voit halutessasi käyttää kookoshiutaleiden tilalla esimerkiksi manteli- tai hasselpähkinärouhetta. Laita munkit jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu. Säilytä suklaamunkkeja jääkaapissa. 

Meillä tuli 15 munkkirinkilää.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal / 100 g
Energia 1130 kJ / 100 g
Proteiini 6,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 25,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %