uunidonitsit, gluteenittomat, helkan, keittiössä Uunidonitsit gluteenittomat Helkan keittiössä ohje sweet

Uunidonitsit gluteenittomat Helkan keittiössä

Voitele donitsipelti kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kulhossa munat, maito tai kerma sekä sulatettu voi. Sekoita kevyesti joukkoon kuivat aineet, mutta älä vaivaa taikinaa. Kaada taikina pursotinpussiin ja valuta taikinaa donitsipellin syvennyksiin tai nostele pienellä kauhalla taikinaa puoleen väliin asti. Paista donitseja 200 C uunissa noin 12 minnuuttia kunnes donitsit ovat kauniin kullanvärisiä. Nosta pelti hetkeksi jäähtymään ritilälle. Kuomoa hiukan jäähtyneet donitsit ritilän päälle. Voitele voisulalla kummaltakin puolelta ja kierittele kanelisokeriseoksessa tai koristele tomusokerilla, sokerikuorutteella ja koristerakeilla.KALOIREIHIN LASKETTU VAIN TAIKINAN TARVIKKEET.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 286 kcal / 100 g
Energia 1195 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 54,4 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 27,2 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %