Valuta kikherneiden liemi (aquafaba) talteen, voit käyttää sitä esim vegaanimajoneesissa ja vaikka missä, google kertoo lisää. Tässä reseptissä et tarvitse lientä. Huuhtele ja valuta kikherneet.
Sekoita monitoimikoneessa 1,8 dl kikherneitä, vegaanimajoneesi (ks. Resepteistä vegaanimajoneesi, vastapallo), vesi, sitruunamehu ja 1,5 tl suolaa tasaiseksi, n. 30 s.
Lisää loput kikherneet monitoimikoneeseen ja hienonna sykäyksittäin kunnes jäljellä on vielä joitain isompia palasia.
Siirrä kulhoon, lisää hienoksi hienonnetut varsiselleri, suolakurkku, vihersipuli(!) ja persilja (/tilli/rakuuna) ja mausta suolalla ja pippurilla
Levitä täyte paahdettujen leipien päälle ja vaikka salaattia, tomaattia tai ituja lisäksi. Laita toinen paahdettu leipä kanneksi ja syö.
Käännetty kirjasta Vegan for Everybody (America's Test Kitchen), s.