Pohja 200 g Digestive täysjyväkeksejä 75 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl kardemummaa 5 dl raparperia pieninä paloina 1 dl sokeria
Täyte 2 dl kuohukermaa 250 g laktoositonta maitorahkaa 200 g vanilijatuorejuustoa 1 dl sokeria 3/4 dl maissitärkkelysjauhoa 3 kananmunaa 1 tl vanilijasokeria
Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita sokeri, raparperi, jauhot ja kardemumma.
Kaada seos pohjan päälle ja paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 15 min.
Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vanilijasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 45 min.
Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäädytä täysin ennen vuoan avaamista.
Pirkka 5/2019