raparperi, juustokakku Raparperi-juustokakku ohje sweet

Raparperi-juustokakku

Pohja 200 g Digestive täysjyväkeksejä 75 g voita

1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl kardemummaa 5 dl raparperia pieninä paloina 1 dl sokeria

Täyte 2 dl kuohukermaa 250 g laktoositonta maitorahkaa 200 g vanilijatuorejuustoa 1 dl sokeria 3/4 dl maissitärkkelysjauhoa 3 kananmunaa 1 tl vanilijasokeria

  1. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.

  2. Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Sekoita sokeri, raparperi, jauhot ja kardemumma. 

  4. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 15 min.

  5. Sekoita kerma, rahka, tuorejuusto, sokeri, maissitärkkelys ja vanilijasokeri keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kaada täyte vuokaan raparperien päälle. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista 45 min.

  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin ja jäädytä täysin ennen vuoan avaamista.

    Pirkka 5/2019 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 254 kcal / 100 g
Energia 1066 kJ / 100 g
Proteiini 5,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 26,4 g / 100 g
Rasva 13,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 17,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %